• Business Angels Network de Catalunya i Autoocupació participen a la taula rodona per explicar el seu paper per promoure la innovació
  • El 73% dels consumidors creu que la responsabilitat social ha de ser més important que el fet de tenir beneficis econòmics

Barcelona, 23 de maig de 2017. La setmana passada va ser intensa per un grup de tècniques de la FISE de Polònia, que van venir a Barcelona de la mà de la Fundación Prevent per aprendre i entendre com funciona l’ecosistema emprenedor i de foment de la innovació a Espanya i Catalunya.

La FISE és la Foundation for Social and Economic Initiatives de Polònia i es va fundar a Varsòvia l’any 1990.

L’última sessió de la setmana va constar d’una taula rodona amb la presencia d’en David Martinez, responsable del departament d’emprenedoria d’Autoocupació, i d’en David Gómez, responsable de comunicació de Business Angels Network de Catalunya, la Business Angels Network de Catalunya. A més, la sessió va comptar amb la Cambra de Comerç de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, el Servei Solidari, i AIE Raval, entre d’altres.

Cada entitat va explicar el seu paper en l’ecosistema i desprès es va debatre sobre certes qüestions sobre la innovació social.

Per exemple, es va parlar sobre les característiques de les empreses socials,  les eines per fomentar la innovació social, el sistema d’ajudes i programes a Catalunya, el Centre de Reempresa de Catalunya de la CECOT, etc.

Es va arribar a la conclusió de que qualsevol empresa ha d’aportar valor a la societat. Avui  en dia, cada vegada més, els consumidors demanen que les empreses i les marques aportin valor social. Per tant, les empreses i startups necessiten pensar en la societat a l’hora de planificar la seva activitat.

Un estudi que demostra aquest fet és el realitzat per Havas Worldwide, que remarcava que els consumidors, cada vegada més, exigeixen que les empreses contribueixin a la comunitat, ajudin a resoldre problemes socials i tractin bé als seus empleats. El 73 % dels consumidors preguntats va respondre que la responsabilitat social ha de ser més important per a les empreses que el fet de tenir beneficis econòmics, mentre el 53 % rebutja comprar a les empreses que tenen un efecte negatiu sobre la societat.

A la reunió també es va parlar sobre el paper de les subvencions a l’hora de compensar aquells negocis que no són viables però que aporten un valor social elevat a una petita comunitat.

 

Sobre Business Angels Network de Catalunya

BANC va ser la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació, amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). A l’hora, Business Angels Network de Catalunya compta amb el recolzament d’ACCIÓ i està integrada en la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), i és membre de la Xarxa Espanyola de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).